Ett annat liv

Jag är väldigt stolt över att ha blivit skribent för den inspirerande bloggen Ett annat liv och detta är mitt första inlägg för sidan som ni kan läsa här. Kommande inlägg kring resor kommer jag alltså publicera på Ett annat liv! <3

Ett annat liv kan man egentligen inte säga utan det är ju mitt liv; ett resultat av mina val. Precis det livet jag vill leva och njuta. Alla har vi möjligheten att skapa det livet vi drömmer om – vi måste bara våga att välja!

Om du vill ha något du inte aldrig haft, måste du göra något du aldrig har gjort.

Jag har valt att än en gång ge mig ut på en oviss resa. Oviss betydde hittills för mig att jag inte exakt visste när jag kommer hem mer än när pengarna tagit slut eller oviss i avseende till vilka resmål jag ska besöka. Det är alltså inte en resa som ska tillfredställa den fantasifulla äventyraren, nyfikna upptäckaren eller vad-som-än-händer-livsnjutaren i mig utan denna gång lämnade jag Sverige med ett annat perspektiv.

Vi hittar oss själva återigen i Kambodja; ett land som håller den där ”hemmakänslan” för oss. När vi var här sist för nästan tre år sedan, visste vi att vi skulle komma tillbaka. Nu är vi tillbaka med inställningen om att stanna och ”make a living”! Att vandra gatorna, stranden, träffa människor med detta tankesätt är helt annorlunda än när vi var resenärer här. Vi ser Kambodja inte längre som backpackerdestination utan som hem.

Vi har hittat en plats som passar oss väldigt bra som heter Otres Village, nära vit sandstrand och havet, med vårt lilla bo vid ån. Det är fortfarande ofattbart när man tänker efter, hur enkelt det har varit att fixa jobb och boende här. Efter endast två nätter på hostel, har vi hittat en liten bungalow med terass (och den essentiella hängmatten) precis ovanpå ån, med vacker utsikt över mangrover och vildväxande grönska, endast 2 min gångavstånd ifrån vårt nya jobb. Enkelt som allting är i Kambodja, hyr vi per månad. Vår lilla bungalow är inte exakt på västländsk standard utan väldigt enkel, lite halvfärdig vad det gäller färg och kvarsittande maskeringtejp här och där, olika golvbelägg som inte helt täcker golvets alla springor. Ett pyttelitet, sporadiskt badrum med endast kallvatten känns inte initialt som en wellness-oas men vår stora balkong, närheten till paradisstrand, avskildheten från trafik och utsikten rätt in i naturen är stora stora plus. Köket kommer vi inreda ute på balkongen idag; simpelt och odramatiskt.

Jobbet vi har fått är i köket på Pachamama, en hub för hälsosam, miljövänlig växtbaserad mat, yoga, wellness.
Jag kan inte riktigt beskriva hur, men jag känner mig så säker i en så ”osäker” situation som det är att ha sålt och sagt upp allting i Sverige, köpt en enkelbiljett, packat ryggsäcken med det viktigaste och gett mig ut till ett så främmande land men en väldigt begränsad summa av pengar. Men varför inte!? Vad är det värsta som kan hända? Jag är så trygg och säker i vad jag kan, vem jag är och vad jag vill att jag vet att jag alltid landa på fötterna. Jag bär ingen rädsla eller oro i mig – inte ens i en, vad andra kan tycka, oviss situation som denna. Jag lever. Varje dag. Som den kommer. Jag litar på min förmåga att skaffa mat på bordet och ett tak över huvudet. Jag skriver jag hela tiden men vi är ju två. Min underbara partner/älskare/vän/kompanjon/coach/kritiker/rådgivare/bättre hälft är med mig; eller bättre sagt, det är vi tillsammans. Vi som har samma värderingar, olika och gemensamma intressen, en framtidssyn vi delar så starkt och som gör oss till klippor vid likheter och olikheter. Att han är den han är, gör att vi kan göra det här tillsammans. Hade det inte varit så, skulle jag ändå vara precis där jag är idag. Men det är ännu bättre att få dela detta underbara liv!

Det är också lika underligt som underbart hur enkelt det är att träffa likasinnade människor. På endast några få dagar har vi gjort många nya och spännande bekantskaper, både med västlänningar och khmer!

Det är lite andra projekt som kommer ta form framöver men som det är för tidigt att prata om. Det är riktigt spännande i alla fall och möjligheterna är oändliga!

Det är lite andra projekt som kommer ta form framöver men som det är för tidigt att prata om just nu. Det är riktigt spännande i alla fall och möjligheterna känns oändliga.

Love xxx

 

Leave your thought