DIY antibakteriell munskölj

Hej allihop!

Jag hoppas ni har redan tittat in på min YouTube kanal? Länken hittar ni längst ner på sidan.
För att du själv ska kunna göra effektiva och välgörande kroppsvårdsprodukter så har jag delat med mig den ena och andra videon där.

Här ett klipp på hur man superenkelt gör eget munskölj!

Varför man bör göra eget munskölj:
-munskölj ska ta bort skadliga bakterier och stärka tandköttet samt ge en fräsch andedräkt. Tyvärr är de antibakteriella beståndsdelarna i vanliga munskölj antingen alkohol eller syntetiska ämnen och därför så starka att de tar död på ALLA bakterier (mikrober). Liknande som handsprit gör – det tar bort ALLA bakterier inte bara de ”onda” vilket medför att vi får bakterieresistenser som idag är ett stort och tilltagande problem i sjukvården som vi själva har skapat. Detta innebär att när vi väl behöver desinficera, såsom på sjukhus, så dör inte bakterierna. För många idag dör av dessa superbakterier efter till exempel en rutinoperation på sjukhuset.
-när du gör eget munskölj och använder eteriska oljor och salt så är dessa lika effektiva och mångfaldigt bekämper diverse skadliga mikrober (bakterier, virus, svamp mm.) UTAN att störa balansen av de ”goda” mikroberna.

OBS: svälj inte munskölj – hemmagjord eller köpt! Lite går en lång väg – använd inte mer eterisk olja än angiven.

Glatt skapande alla! //Andrea