Be the change

Hej! Vad roligt att du vill veta mer. Andrea heter jag som är bakom AENDRÉS holistisk hudvård. Jag växte upp i en nationalpark i Tyskland med kärlek till naturen och allt levande, med värderingar om att man bör värna om sin omvärld, medmänsklighet, att dela med sig, att uppskatta det man har och vara sparsamt med det man tar. Idag strävar jag efter att leva ett friskt liv i en hälsosam kropp, med en empatisk, ödmjuk själ, ett vaket sinne, entusiasm för det dagliga och en ambition att bidra till en bättre värld genom mina dagliga val. Botanisk hudvård har varit en inkörsport för mig till just det – att medvetet välja hållbarhet.

Älska dig själv! Älska din omvärld!

När jag år 2003 på en föreläsning av Tommy Svensson fick upp ögonen för nackdelarna våra industrialiserade produkter vi bl.a. äter och smörjer på oss har för vår hälsa och miljön, den dagen började också min resa till botanisk hudvård utifrån och obelastade livsmedel inifrån. Jag lärde mig läsa innehållsdeklarationer och upptäckte väldigt snart att det inte alls var något bra i produkterna jag hade hemma – det spelade ingen roll om det var märkesvaror, apotekets eller over-the-counter produkter. Jag började förstå varför jag fortfarande upplevde min hy torr efter duschen, varför mina orenheter inte försvann trots evigt smörjande och behandlande. Jag frossade i all litteratur om hudvård och välgörande råvaror jag kunde hitta och började helt enkelt skapa mina egna produkter för att jag ville veta vad jag smörjde på mig och varför. Ingenting jag hittade i butikerna på den tiden uppfyllde mina krav. Nu, 14 år senare skapar jag fortfarande mina egna hudvårdsprodukter som jag kallar AENDRÉS holistisk hudvård.

Råvarorna från växtriket är förnyelsebara, biologisk nedbrytbara och otroligt hudvårdseffektiva! Jag vågar påstå att en besvärsfri hud är mer än ytlighet. En frisk hud ökar välmåendet och självkänslan, skapar en djupare koppling till ditt sanna jag samt en tacksamhet och uppskattning gentemot våra medmänniskor och vår gröna planet. När vi är i balans och älskar oss själva inifrån och ut, så syns det, det smittas och det inspirerar!

följ drömmarna

Jag har också utbildat mig till Ekologisk Hudvårdsterapeut av läraren och grundaren till samma utbildning Lena Losciale, en pionjär och en av våra främsta och kunnigaste utbildare inom botanisk hudvård i Sverige. Min resa har även tagit mig till en numera växtbaserad kosthållning och all dess kraftfulla fördelar för hälsan, miljön, kampen mot världshunger och djuretik. Mer om denna mathållning på Läkare för FramtidenFN rapportChalmersartikel. 2017 samarbetade jag med det sociala företaget Coco Khmer i Kambodja och agerade som huvudproduktutvecklare. Jag är också delgrundare till Peace Food Café Sihanoukville som är ett uttryck av min passion för kost och hälsa. Huden äter – den är en spegel av vårt inre, vad vi stoppar i oss, vad vi smörjer på oss, hur vi mår, tänker och känner, vår omgivning. Jag är också väldigt tacksam och stolt över dela ett minimalistiskt liv med min stora kärlek och inspiration Adam.

Min resa efter en hållbar livsstil och allt vad det innefattar fortsätter dag för dag. En återupptäckande resa tillbaka till det essentiella, det som egentligen har betydelse.