AEndrés holistiska hudvårdsprodukter är ett resultat av mitt brinnande intresse för hållbar skönhet – från hudvårdsrutiner och produkter till kost, livsstil, miljöhälsa mm!

”…[Jag] började skapa mina egna produkter för att jag ville veta vad jag smörjde på mig och varför. Ingenting jag hittade i butikerna på den tiden uppfyllde mina krav…”

Andrea Endres heter jag som är personen bakom AEndrés, en nyfiken själ som känner sig hemma i världen.

”Be the change you want to see in the world” – jag växte upp i en nationalpark i Tyskland med kärlek till naturen och allt levande, med värderingar om att man bör värna om sin omvärld, medmänsklighet, att dela med sig, att uppskatta det man har och vara sparsamt med det man tar. Idag strävar jag efter att leva ett friskt liv i en hälsosam kropp, med en empatisk, ödmjuk själ, ett vaket sinne, entusiasm för det dagliga och en ambition att bidra till en bättre värld genom mina dagliga val. Botanisk hudvård har varit en inkörsport för mig till just det – att medvetet välja hållbarhet.

Älska dig själv! Älska din omvärld!
När jag år 2003 på en föreläsning av Tommy Svensson fick upp ögonen för nackdelarna våra industrialiserade produkter vi bl.a. äter och smörjer på oss har för vår hälsa och miljön, den dagen började också min resa till botanisk hudvård utifrån och obelastade livsmedel inifrån. Jag lärde mig läsa innehållsdeklarationer och upptäckte väldigt snart att det inte alls var något bra i produkterna jag hade hemma – det spelade ingen roll om det var märkesvaror, apotekets eller over-the-counter produkter. Jag började förstå varför jag fortfarande upplevde min hy torr efter duschen, varför mina orenheter inte försvann trots evigt smörjande och behandlande. Jag frossade i all litteratur om hudvård och välgörande råvaror jag kunde hitta och började helt enkelt skapa mina egna produkter för att jag ville veta vad jag smörjde på mig och varför. Ingenting jag hittade i butikerna på den tiden uppfyllde mina krav. Nu, 12 år senare skapar jag fortfarande mina egna hudvårdsprodukter som jag kallar AEndrés.

Råvarorna från växtriket är förnyelsebara, biologisk nedbrytbara och otroligt hudvårdseffektiva! Jag vågar påstå att en besvärsfri hud är mer än ytlighet. En frisk hud ökar självkänslan, skapar en djupare koppling till ditt sanna jag samt en tacksamhet och uppskattning gentemot våra medmänniskor och vår gröna planet. När vi är i balans och älskar oss själva inifrån och ut, så syns det, det smittas och det inspirerar!

Ekologisk Hudvårdsterapeut

Jag har också utbildat mig till Ekologisk Hudvårdsterapeut av läraren och grundaren till samma utbildning Lena Losciale, en pionjär och en av våra främsta och kunnigaste utbildare inom botanisk hudvård i Sverige. Min resa har även tagit mig till en numera växtbaserad kosthållning och all dess kraftfulla fördelar för hälsan, miljön och djuretik. Mer om denna mathållning på Läkare för FramtidenFN rapportChalmersartikel.

Min resa efter en hållbar livsstil och allt vad det innefattar fortsätter dag för dag. En återupptäckande resa tillbaka till det essentiella, det som egentligen har betydelse.

 

”Skönhet som inte kostar världen”

1416094834301

 image